oog-in-oog-omslag-rug-60-05-promo

Oog in oog

Egbert van de Gronden

Gebundelde korte verhalen van Egbert van de Gronden

  • Gratis verzending
  • 14 dagen bedenktijd

€ 12,50

Productbeschrijving

In deze bundel met dertien geselecteerde verhalen uit de periode 2008-2018 is heel wat te genieten. Virtuoos speelt Van de Gronden met filosofische, essayistische en levensbeschouwelijke elementen en smeedt ze samen tot sfeervolle juweeltjes van vertelkunst. Hij beschikt over een scherp observatievermogen, soms om bepaalde misstanden met milde kritiek aan de kaak te stellen, soms als vergrootglas voor zijn zoektocht naar zingeving in een wereld waarin oude waarden voortdurend aan het wankelen worden gebracht.

Egbert van de Gronden (1954) debuteerde in 2007 met de roman De engel met de zonnebril (Uitgeverij Douane). Bij Uitgeverij WaterStad verschenen De fluit van mijn vader en Almelo, stad van mijn jeugd.

 

“Oog in oog vind ik het beste wat ik tot nu toe van hem gelezen heb,¬†fijnzinnige observaties, verrassende perspectieven en verbindingen, stilistisch sterk ook vooral. De architect, de sinaasappel en de zee (a la Murilo Rubiao?) en Bassende bijlslagen trokken me direct het verhaal en de rest van de bundel in. Prachtig titelverhaal bovendien.” – Hans Sibirani (directeur literair festival Woordnacht) over deze verhalenbundel.