ziel_groot

Ziel

Alex Boogers

Ziel is gebaseerd op een ware gebeurtenis, de zinloze ‘sneeuwbalmoord’ op Sedar Soares bij metrostation Slinge, Rotterdam-Zuid, begin 2003. Boogers beschrijft het leven van een opgroeiende jongen in de grote stad. ‘Ziel’ gaat over talent, het volgen van je droom, en de innerlijke drang om de droom waar te maken. Het gaat uiteindelijk over een beslissende dag in het leven van een jong talent, die anders had kunnen aflopen. Die anders had moeten aflopen.

  • Gratis verzending
  • 14 dagen bedenktijd

€ 5,00

Tijdelijk niet leverbaar

Samenvatting

Ziel is gebaseerd op een ware gebeurtenis, de zinloze ‘sneeuwbalmoord’ op Sedar Soares bij metrostation Slinge, Rotterdam-Zuid, begin 2003. Boogers beschrijft het leven van een opgroeiende jongen in de grote stad. ‘Ziel’ gaat over talent, het volgen van je droom, en de innerlijke drang om de droom waar te maken. Het gaat uiteindelijk over een beslissende dag in het leven van een jong talent, die anders had kunnen aflopen. Die anders had moeten aflopen.

Omschrijving
Ziel is een aangrijpende novelle waarvan de literaire kwaliteit hand in hand gaat met het maatschappelijk belang. Op zeer navoelbare wijze wordt een tragisch voorval uit de recente Rotterdamse geschiedenis verwerkt. Tegelijk is Ziel echter vooral een ode op het leven, het onuitroeibaar zonnige leven in de grauwe kilte van de grote stad. En een aanmoediging voor alle kinderen en jonge mensen die iets van hun leven willen maken. Een geschenk voor alle burgers van Rotterdam.