9200000088043192
dtbcfdswkaathmh

Er zijn belangrijker dingen dan voetbal

Dmitri Danilov

Stijfkoppig houdt Dmitri Danilov vast aan zijn liefde voor Dynamo Moskou – een langdurige voetbalromance tegen beter weten in. Wie dit boek gelezen heeft, kan zich met recht een kenner noemen van het Russische voetbal.

‘Vreemde, fascinerende roman’ – Pieter Waterdrinker

  • Gratis verzending
  • 14 dagen bedenktijd

€ 21,50

Productbeschrijving

Supporter zijn van Dynamo Moskou is een dubieus genoegen. De club heeft een grote naam, komt voort uit de machtige traditie van de geheime dienst van de Sovjet-Unie, de KGB, maar zet deze status zelden om in klinkende prijzen. Wat het lot van Dynamo-supporter Dmitri Danilov extra wrang maakt, maar ook diep menselijk, is dat er even verderop een club actief is, Spartak Moskou, die wél met groots gemak het ene succes aan het andere rijgt. Stijfkoppig houdt Danilov echter vast aan zijn liefde voor Dynamo, het blauwe clubtenue en het aura van hele dan wel halve mislukking. Samen met Dynamo wacht Danilov op die ene triomf, die ene vreugde-explosie, die hopelijk alles goed gaat maken. Wie dit boek gelezen heeft, kan zich met recht een kenner noemen van het Russische voetbal.

‘Vreemde, fascinerende roman’ – Pieter Waterdrinker

‘Danilov creëert afstand om het leven te kunnen overzien, te ordenen – om de ontroering te kunnen toelaten’ – A.H.J. Dautzenberg

Dmitri Danilov (1969) is schrijver te Moskou. In alle landen waar zijn werk verschijnt, bouwt hij een vaste schare fans op. Bij Douane verschenen eerder de romans ‘Zwarte en groene’, ‘De horizontale stand’ en ‘Beschrijving van een stad’, alsmede de dichtbundel ‘Het saaie, het gewone’.

Over de auteur

Dmitri Danilov

Dmitri Danilov

Dmitri Danilov (Moskou, 1969) – Russisch schrijver van romans, verhalen en (recent) gedichten. Man met een zeer eigen geluid, schrijft persoonlijk onpersoonlijk, oftewel: de autobiografie van iedereen.
Lees verder