Aankondiging: Baantjesjagers, leugenaars en zakkenvullers

Te verschijnen in het voorjaar van 2020: Baantjesjagers, leugenaars en zakkenvullers

 

Politieke partijen moeten, om dezelfde reden als sommige motorclubs, verboden worden omdat ze in georganiseerd verband de wet overtreden. Dat is de prikkelende conclusie van Jos Verveen nadat hij acht jaar lang zelf meedraaide als volksvertegenwoordiger. Van dichtbij heeft hij gezien hoe politici te werk gaan, liegen en zelfs frauduleus handelen. Hoe ze lucratieve baantjes proberen te bemachtigen. Op welke manier sluwe lobbyisten te werk gaan en waar de échte macht ligt.

Na zijn bestseller Bullshit Management waarin Verveen aan de hand van historische analyse en onderzoek gehakt maakt van bedrijfskundige modellen, managementtheorieën en consultants, zijn nu de beroepspolitici aan de beurt. En ook dit keer komt de auteur met een oplossing. Hij pleit voor de herinvoering van onafhankelijke volksvertegenwoordigers.

 

Tweede druk voor Lees!

Een prachtig interview met Aboutaleb in De Volkskrant. Overweldigende belangstelling bij de presentatie van Lees! – afgelopen week in Donner. Een mooi optreden bij Pauw, waar Aboutaleb zijn liefde voor poëzie naar hartenlust kon uiten. En nu, nog geen week na de verschijning van Lees!, is de eerste druk al volledig uitverkocht – nog sneller dan verwacht. Maar geen nood: de tweede druk is onderweg en zal op zeer korte termijn in de boekhandels liggen. Mocht u niet kunnen wachten: slechts via de webshop op deze site zijn nog exemplaren te bemachtigen.

 

 

 

 

‘DERTIEN KUNSTWERKJES’ GENOMINEERD VOOR DONNER BOEKENPRIJS 2019

De verhalenbundel ‘Oog in oog’ van Egbert van de Gronden (1954) is genomineerd voor de Donner Boekenprijs 2019. De bundel wordt geroemd vanwege de sterke eenheid van de toch heel verschillende verhalen en de stijl die dikwijls ontroert (‘speels, gevoelig, maar niet sentimenteel’). Wij zijn – wederom – trots dat Douane weer een titel heeft mogen uitbrengen, die literair zo in het oog springt! ’13 kunstwerkjes’ noemt de jury deze verhalen. Nieuwsgierig? Bestellen kan via uw lokale boekhandel, maar ook via de Douane-site…

https://uitgeverijdouane.nl/…/nederlandse-litera…/oog-in-oog/

Wilt u stemmen op ‘Oog in oog’? Klik dan op onderstaande link…

https://www.donner.nl/nl/page/1269

Lof voor Mark Boninsegna in Tzum

De bundel ‘Levensinkt’ van Mark Boninsegna krijgt lof toegezwaaid op de literaire website Tzum als interessant, nieuw staaltje ‘Rotterdamse poëzie’. Lees de recensie

 

Unieke bundel ‘Een goudvis’ genomineerd!

De veel besproken dichtbundel ‘Een goudvis’ van Arjen Duinker is genomineerd voor de Jan Campert-prijs in de categorie ‘Poëzie’, editie 2019. De bundel heeft zowel verwondering als bewondering geoogst, vanwege het volstrekt unieke karakter ervan: alle gedichten bestaan uit louter vragen.

Wij feliciteren Arjen met deze verdiende nominatie!

BOEKPRESENTATIE ‘NOVILON’ VAN C.B. VAANDRAGER IN ‘DE SCHOUW’

Wij zijn ongelofelijk trots dat we op zaterdag 16 maart om 15.30 uur in het Rotterdamse café ‘De Schouw’ de bundel ‘Novilon’ van de Rotterdamse icoon C.B. Vaandrager kunnen presenteren.

In ‘Novilon’ zijn Cor’s gedichten samengebracht, die wél her en der in tijdschriften werden gepubliceerd, maar nog niet eerder in één van zijn bundels terechtkwamen. Het is een nieuwe, ongemeen vitale kennismaking met de onherhaalbare manier waarop deze Rotterdamse meester in zijn gedichten de werkelijkheid de werkelijkheid liet zijn (en blijven).

U allen bent natuurlijk van harte welkom om het verschijnen van dit boek met ons mee te vieren. De dochter van Cor, Isis Vaandrager, is verheugd over de verschijning van het boek, over het noeste werk van samensteller Karel ten Haaf en over het coole omslag. Ze zal tijdens de presentatie ook aanwezig zijn.

‘Novilon’ is die middag in De Schouw te koop, en zowel contant als met betaalpas af te rekenen.

Dus noteer in je agenda! 16 maart, 15.30 uur, De Schouw.

De Leesclub van Alles over Magda is overal

Mooie woorden in de recensie van De Leesclub van Alles, over Magda is overal:

Magda is overal is een indrukwekkend en gelaagd boek over identiteit en het ontstaan van de multiculturele samenleving in onze moderne steden. […] Jongeneels debuut verveelt nergens en is tot de laatste pagina verrassend en origineel.

Lees dit en meer hier: https://tinyurl.com/y9tzo9cs

Trouwens: Magda is overal is een prachtig cadeau voor onder de boom! Verrassend, meeslepend, scherp en actueel. Koop het boek in uw eigen boekwinkel (de betere boekhandel heeft Magda natuurlijk op voorraad!) of bestel ‘m online.

‘LAATSTE’ BUNDEL C.B. VAANDRAGER VERSCHIJNT VOORJAAR 2019

Wie mocht denken dat het oeuvre van de Rotterdamse dichter Cornelis Bastiaan Vaandrager (1935-1992) na zijn verzameld werk geen geheimen meer kent, heeft het mis. Verspreid over diverse meer en minder bekende tijdschriften ‘slingerde’ er nog prachtig werk van hem ‘rond’, dat in deze bundel, ‘Novilon’, is samengebracht. Het is een hernieuwde duik in die niet te kopiëren blik op het alledaagse, vertaald naar droge observaties zoals alleen Vaandrager ze kan noteren. De titel ‘Novilon’ ligt in de lijn van zijn twee voorlaatste bundels ‘Metalon’ (1986) en ‘Sampleton’ (1990) en vormt zodoende het natuurlijke sluitstuk van zijn literaire werk.

De bundel verschijnt voorjaar 2019 bij Uitgeverij Douane en werd samengesteld door schrijver/dichter Karel ten Haaf.

UITGEVERIJ DOUANE PUBLICEERT ABOUTALEB’S KEUZE UIT DE WERELDPOËZIE

Dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een poëzieliefhebber is en op inspirerende wijze kan voordragen, is algemeen bekend. Vandaar dat Uitgeverij Douane in samenwerking met Poetry International de burgemeester heeft uitgedaagd als bloemlezer naar voren te treden en zijn favoriete gedichten bij elkaar te brengen. Medio 2019, vlak voor het begin van de vijftigste Poetry International, zal de bloemlezing van Aboutaleb gepresenteerd worden.

Op 14 januari zullen Uitgeverij Douane en Poetry International nadere details bekendmaken over de bundel in een officieel persbericht.

Foto (c) Marc Nolte

VOOR ARJAN PETERS (VK) KOMT ‘EEN GOUDVIS’ GEEN DAG TE VROEG

Twee jaar, vertelt Arjan Peters in zijn rubriek ‘Goed & Slecht’, heeft hij gewacht op de ‘mooie vragen’ in de jongste bundel van Arjen Duinker (Douane, 17,50). Gesterkt door het lezen van de nieuwe Duinker negeert hij de deurbel en voelt de aandrang het raam te openen en te roepen: ‘Kwelling, koek, kippenpoot?’

Hij noemt de bundel een ‘antidotum tegen intimidatie en enge vragen’.

Je kunt ‘m hier meteen bestellen