Naamloos

En nog is Polen niet verloren

Stéphane Alonso, Thijs Papôt

Polen is een land in verandering, maar ook een land dat worstelt met zijn imago en verleden. Polen is een land dat het verdient om ontdekt te worden. Stéphane Alonso (onder andere EU-correspondent voor NRC Handelsblad) en Thijs Papôt (voormalig EU-correspondent voor de Wereldomroep) schreven negentien verhalen. Verhalen uit het hart van Europa.

  • Gratis verzending
  • 14 dagen bedenktijd

€ 15,00

Tijdelijk niet leverbaar

Samenvatting

Slechts een halve dag rijden van de Nederlandse grens, maar nog altijd onbekend en onbemind: Polen is misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Ondanks het lidmaatschap van de Europese Unie en de komst van Poolse arbeidsmigranten naar Nederland, worstelt het land met een imago van drinkebroers, hangsnorren en conservatieve katholieken. Maar wie Polen bezoekt, wordt getroffen door de dynamiek van verandering en optimisme. Niet voor niets is het land, na eeuwenlange tegenslag, hard bezig zijn positie in het hart van Europa te heroveren.
Aan de hand van grote en alledaagse thema’s schetsen twee oud-correspondenten deze Poolse lente, met alle groeistuipen die daarbij horen. Hoe het land leeft met zijn beladen geschiedenis, hoe kerk en vakbond gezag verloren, hoe de Polen steggelen over het communistisch verleden en omgaan met nieuwe welvaart. De verhalen bieden een inkijkje in het nieuwe Polen en vormen een aansporing tot nadere kennismaking. Want Polen is een land dat het verdient om ontdekt te worden.

Dit vonden anderen

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf de eerste review voor “En nog is Polen niet verloren”