Zandstraat

De Zandstraatbuurt en zijn Joodse inwoners

Hans Schippers, Chris Buitendijk, Rob Snijders en Albert Ringer

Waar nu het Rotterdamse stadhuis staat, bevond zich vroeger één van de beruchtste buurten van het land. De Zandstraat en omgeving werd meer dan honderd jaar geleden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw, maar speelt op veel manieren nog een rol in de stad. Het was immers de plek waar de basis gelegd werd voor allebei moderne vormen van vermaak: van bioscoop en bruine kroeg tot theater en tingel-tangel. Het eerste boek over de Zandstraatbuurt.

  • Gratis verzending
  • 14 dagen bedenktijd

€ 17,50

Tijdelijk niet leverbaar

Samenvatting

Waar nu het Rotterdamse stadhuis staat, bevond zich vroeger één van de beruchtste buurten van het land. De Zandstraat en omgeving werd meer dan honderd jaar geleden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw, maar speelt op veel manieren nog een rol in de stad. Het was immers de plek waar de basis gelegd werd voor allebei moderne vormen van vermaak: van bioscoop en bruine kroeg tot theater en tingel-tangel.
De wijk staat bekend als de eerste rosse buurt van Rotterdam, maar dat deze straten een veel rijkere schakering aan bewoners kenden, is onderbelicht gebleven.
Voor het eerst wordt het Joodse leven van de Zandstraatbuurt in al zijn verscheidenheid onder de loep genomen: van de sjoel tot Louis Davids.

Aan dit boek schreef onder andere Chris Buitendijk mee, van wie eind 2015 bij Douane Emanuel verscheen – de succesvolle roman over het leven van een Joodse man en jongen voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

LEVERBAAR VANAF 24 MAART